И Атанас Славов говори за връзка между Пепи Еврото, Нотариуса

...
 И Атанас Славов говори за връзка между Пепи Еврото, Нотариуса
Коментари Харесай

 И Атанас Славов говори за връзка между Пепи Еврото, Нотариуса и Иван Гешев

 И Атанас Славов приказва за връзка сред Пепи Еврото, Нотариуса и Иван Гешев. По-рано за такива връзки загатна основният прокурор Борислав Сарафов. От своя страна Гешев заплаши, че ще съди хората, които популяризират неистини по негов адрес.

„ Има зависимости, които стигат до най-високите равнища. Скандалът с Красьо Черния докара до някакви освобождавания във Висш съдебен съвет и магистрати. Да се надяваме, че казусът с Мартин Божанов-Нотариуса, който е прочут от години, ще има последици, които да са на институционално равнище. Настоявам за дейно следствие – кои са поръчителите, до какви равнища в правосъдната система са стигали зависимостите, кои са магистратите, изпаднали в такива зависимости. Имам пълномощие да предлагам дисциплинарни наказания. Те ще бъдат наложени от двата нови съвета. За всеки магистрат, за който се откри, че е с карта за достъп до този клуб, за всеки, за който има данни, че е упражнявал напън и рекет – аз ще формирам дисциплинарно произвеждане и ще предложа неговото освобождение “, акцентира министърът.

„ Случаят със заплашване на арбитър Цариградска е отпреди 3 години “

„ Взеха се ограничения, които не дадоха своя резултат. Разследването на „ Антикорупционния фонд “ е от 2021 година. Миналата година при чуването във Висш съдебен съвет на проблема „ Осемте джуджета “ настоявах и за чуване на проблема „ Списък за бърз надзор “. Основното настоящо лице към този момент не е сред живите. Той би бил идеалният предпазен очевидец, тъй като е брокерът сред политическата или олигархичната част и правосъдната система “, добави Славов.

Според него е значимо, че в Народното събрание е основана анкетна комисия по случая „ Нотариуса “.

„ Отговорност на институциите е да не остане прахуляк в очите. Тези комисии постоянно са неефективни. Отказва им се информация даже и от прокуратурата. Засега се и въпросът – има ли прокуратурата цялостен монопол върху досъдебния развой, може ли да даде информация за досъдебни производства? “, уточни той.

Той уточни, че няма данни за политици, които да са свързани с Мартин Божанов, само че има за магистрати.

„ Тук не става дума за политическа интервенция, за предоставяне на инструкции, а да е ясно за обществото какво се случва. Като стъпих в служба преди 8 месеца това беше първият проблем, по който се интересувах. Съдия Цариградска беше подала информация и до Министерството на правораздаването. От прокуратурата споделиха, че се работи. Има досъдебни произвеждане, само че въпросът е за момента, в който ще има обвинени “.

„ Връзката сред Иван Гешев и кръговете към Мартин Божанов и Петьо Еврото е очевидна “

„ Тя се твърдеше от самите участници – и от Петьо Еврото, и от Мартин Божанов. Една негова имитация е – „ Ние си приказваме с Господ “, имайки поради основния прокурор. Самата тази връзка би трябвало да се проверява “, акцентира министърът.

Първи за тази връзка приказва Борислав Сарафов

Борислав Сарафов хвърли гръм. Оказва се, че името на Иван Гешев е обвързвано с Mетьо Петров-Пепи Еврото и с кръга на Мартин Божанов – Нотариуса.

Изпълняващият функционалностите основен прокурор  назначи проверка в Софийската районна прокуратура. Ще бъдат изследвани съответни каузи и съответни магистрати, свързани с убийството на Мартин Божанов – Нотариуса. В инспекцията ще вземат участие 21 прокурори от Върховна прокуратура (ВП).

„ Обезвластяването на основния прокурор ще докара до изгубване на всички контролни механизми на прокуратурата. Ако това се случи брокерите на търговия със правдивост ще избуят като бурени “, съобщи Сарафов.

Главният прокурор означи, че от време на време „ уличното правораздаване “ доближава по-бързо

Срещу Мартин Божанов – Нотариуса таман е щяло да бъде повдигнато обвиняване.

„ Имам своите рецензии и към Софийска градска прокуратура и в съвещанията, които сме провеждали неведнъж съм желал от тях по-бърза, по-активна и по-динамична работа по делото. За страдание обвиняването им към Мартин Божанов закъсня. За страдание уличната правдивост е по-бърза и ни изпревари. “

Той влезе в Софийската районна прокуратура, дружно с екипа, който ще извърши проверката

Ръководител на екипа ще е Виктор Малинов от отдел “Инспекторат ” на ВКП.

„ Твърдя, че има доста почтени магистрати. Но даже и 5-10-15 каузи да са изтъргувани в някой клуб или някъде другаде под въздействието на някой лобист, това значи, че има голям проблем. Че се търгува със правдивост и човешки ориси “, съобщи основният прокурор.

След това той хвърли бомбата, заявявайки:

„ Аз виждам едно име, което излиза пред скоби и в двата кръга. И това е името на някогашния основен прокурор Иван Гешев. Той е обвързван и с двата кръга на Петьо Петров-Пепи Еврото и с кръга на Мартин Божанов – Нотариуса. Най-малкото като информация и обществена информация. Сега ще проверим има ли доказателства. “

Източник: bTV
Още вести четете в рубрика „ Крими&Темида “
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР